Élem az álmom

Felnőni Pintér Tiborhoz, avagy az álspirituális maszlag magasiskolája

  Meseszerű szerelembe esés után hirtelen szakítás robbantotta szét a frissen kikiáltott álompár mindennapjait és szépen indult közös életét. Félreértés ne essék, egyetlen szavammal sem szeretnék ironizálni Pintér Tibor és kedvese kapcsolatán, biztos vagyok benne, hogy megszenvedték a szakítást, hiszen előtte, ha rövid ideig is, de komolyan gondolták az örökké tartó szerelmet. Mindenki azt kezd… Tovább »

A hűség szexi!

  Ahogyan szemezgetek a cafeblog.hu-n található írások között, számos értékes cikk között egyre többet találok a hűség-hűtlenség témaköréről – bár inkább a hűtlenségről… Érdekes és soha ki nem meríthető témakör: sokak szerint vérmérséklettől függ, mások a szülői mintára hivatkoznak, és van, aki szerint egy egyszerű döntési folyamat eredménye, hogy egy egyszerű szemezésből lesz-e viszony vagy… Tovább »

Kávéteszt

  Imádom ezeket a semmire sem jó, mégis szórakoztató “személyiség teszteket” – tudd meg, hogy mi a hozzád illő foglalkozás a reggel felvett bugyid színe alapján; ki voltál előző életedben a FB-profilképed alapján; és tudj meg mindent magadról az alapján, hogy a TACSKÓban, vagy a ZOSANban szoktad-e intézni a hétvégi nagybevásárlást. Legutóbb egy bájos, kávés… Tovább »

Te ki felett ítélkezel – és miért?

  Merthát, ha nem szép az az álom, attól még ezt is én teremtem és ezt is élem…  Párkapcsolat. Baromi nagy szakértők vagyunk, az már egyszer biztos. Mindenki tudja a másik meg a harmadik párkapcsolatát kívülről nézve, hogy mekkora egy lúzer/szemétláda az a valaki, csak mert… … mert kilép egy boldogtalan párkapcsolatból. … mert nem… Tovább »

Szeml-élet-váltás

  Te is hajlamos vagy puszta jószándékból beleszólni mások életébe? Csupán segítő kedvességgel, szeretetteli odafordulással akár bele is tiporni mások érzéseibe, gondolván, majd milyen jól segítesz neki, hadd legyen neki is ugyanolyan jó, mint neked…? Mármint, mennyire…? Miért, neked milyen jó? Neked mi tökéletes? Tényleg minden ízében azt az életet éled amit másnak is bármikor… Tovább »

Féltékenység

Örök téma a féltékenység kérdése… Tényleg a szerelem bizonyítéka? Vagy éppen annak a hiányát jelzi? Mit tegyünk, ha a párunk féltékeny – és még inkább akkor, ha minket kezd eluralni a zöld szemű szörny? Nem egyszerű instant megoldást kínálni, hiszen minden élet más, de nem is egészen lehetetlen, mert végülis mi emberek évszázadok óta fejlődünk, mégis… Tovább »

Szoknya – a mi titkos összetevőnk…

Kecses, bájos, csinos – női mivoltunk jellemzői, jelzői, amelyekre titkon vagy nyíltan, de mindannyian vágyunk. Talán nem mindig ez a legfontosabb, de mindenki életében eljön az a korszak, amikor igenis érezni szeretné, hogy nőiségét, nőiességét értékelik, észreveszik, sokra tartják, sőt, hogy bánni tud vele – nem fegyverként vagy éppen manipulációs eszközként, csupán egy adottságként, amely… Tovább »

Elfogadtam, hogy…

Kissé nehéz volt beismerni, de most már magam is látom, hogy nagyon sokáig buborékban éltem: egy színes, sikeres, szépen fejlődő magam-világában, amely néhány éve kipukkadt, és én csak zuhantam, amíg meg nem tudtam kapaszkodni a két kezemmel és ismét el tudtam kezdeni felépíteni egy újabb világot. Ezúttal nincs buborék, most albérlet van és gyűjtés és… Tovább »

A párválasztás esszenciája

Nem egyszerű az életünk – őszintén szólva, nem is igen igyekszünk, hogy az legyen. Utazások, évente többször, kötelező és spontán családi események, születésnapok, bulik a barátokkal és kötelező jelleggel a munkahelyen, közben gyerek, hobbi, edzés, háztartás… Pörgünk az életünk őrült sebességű örvényében, azt sem tudjuk már egyik napról a másikra, hogy mikor, hol, mit ettünk,… Tovább »

Könnyed számvetés, avagy bajnoki címeim…

Számomra nem a karácsony és az év vége vagy éppen a januári fogadalmak ideje alkalmas a számvetések készítésére, hanem sokkal inkább Mindenszentek és Halottak napja, amikor még haladunk az egyre rövidebb nappalok során a lelkünkben egyre mélyebb és mélyebb dimenziók felé. A sötét és a hideg mind a befelé fordulást, a bekuckózást és tetszik-nem tetszik, a… Tovább »
Mobil nézetre váltás Teljes nézetre váltás
Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!